Livet är NU

Jag får ofta till mig eftertänksamma ord från Morrhåret på www.carpeleo.se och idag kom detta på min mejl: 

 

Livet är nu så passa på att leva. Våga leva din dröm. Våga göra det som känns sant för dig och lita på att det är det du ska göra. Då du i anpassning till andra och annat ljuger för dig själv skapar du olycka både för dig och för andra. Då du är sann mot dig själv lever du i linje med universums intelligens.

Du blir hel eftersom det inte finns några inre konflikter som delar dig längre. Du får inre frid eftersom du blir delaktig i den ofantliga helheten. Du är inte skapad för att vara separerad och ensam. Det är bara din lilla galna och primitiva hjärna som spelar dig ett eller flera spratt.

Att inte ta med döden i livet är galenskap

Du kan inte ta med dig något då du lämnar denna plats. Om du fullständigt skulle inse vidden av detta faktum på den djupaste nivån skulle allt förändras. Du skulle vara ointresserad av att samla på hög. Ditt fokus skulle ändras till att gå bortom den illusion ägandet är. Du skulle förstå att det inte går att äga något. Du skulle bli fri att uppleva kärlek istället. Ägandet är en verklig illusion. Då du släpper tanken om ägande blir du fri. Onödiga saker och onödigt mycket pengar tynger ner dig och skapar olycka. Girighet och gränslöst samlande på hög bygger rädsla.

Är livet ett självpåtaget slavuppdrag?

Ta med det vassa och självklara faktum att du inte kan ta med dig någonting materiellt dit du ska. Även det du presterat karriärsmässigt eller på annat sätt kommer att glömmas bort inom överskådlig tid. Vad är det då för idé att omåttligt samla prylar och prestationer i en hög? Är det ett självpåtaget slavuppdrag? Du får ju inte ta med något? Eller har du varit med om att någon som dött tagit med sig klockan, bilen, aktierna, bankkontot, huset, bostadsrätten och sommarstugan? Poff! Såg du hur prylarna och övrigt jordiskt försvann för att följa den döde till andra dimensioner :-) ? Precis som de döda förr i tiden fick med sig vapen, tillhörigheter, partners, husdjur och annat i graven. Dom ligger ju kvar där fortfarande :-) ...
Allvarligt talat! Allting blir kvar här då du dör! Inser du- eller anar du- vidden av detta faktum? Livet är inget slavkontrakt! Livet skall levas och njutas av. Ta med döden i beräkningarna.

Är du nöjd med ditt liv och känner du frid?

Är du nöjd med ditt liv? Är du stolt över dina val? Står du upp för din egen sanning även då det blåser kallt och då det känns ensamt? Har du kvar din ryggrad i gott skick? Om du inte är nöjd så se till att du blir nöjd. Se till att du har en känsla av att uppdraget är slutfört. Du skapar denna känsla genom att leva i linje med din inre sanning. Lyssna på magkänslan och agera därefter.

Känner du inre frid eller har du många motstridiga känslor där inne som trycker på för att få komma ut? Att lösa problemet genom att bedöva känslorna med allehanda droger och andra kortsiktiga lösningar är kontraproduktivt. Du har ett arbete att göra med dig själv. Det består i att du lyssnar på dig själv. Om du har svårt för att känna något kan du behöva träna på att lyssna. Se nedan...

Lyssna på dina känslor - process på 5 minuter

Ta dig nu 5 minuter. Det viktigaste verktyget för att känna känslor är andningen. Ligg ner eller sitt avslappnat på en stol. Fokusera på kroppen och gå igenom armar, händer, ben, fötter,  bröst, mage, bäcken och huvud mm. Fokusera sedan på andningen och fokusera på att andas djupt ner i magen mot bäckenet. Där har du dina känslor. Dina känslor är din själs budskap till dig. Själen kommunicerar med känslor och hjärnan talar genom tankarna. Stilla tankarna och lägg uppmärksamheten på magkänslan och intuitionen. Där hör du dina behov och din längtan. Denna process kan du göra närsomhelst. Gör denna övning då du vill hitta tillbaka till din egen sanning och dina sanna behov.    


                                                  Källa:   www.carpeleo.se/morrhharet


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0