Människor gör som människor gör

 
Människor gör som människor gör, för att de inte kan göra på annat vis.
Hade de kunnat det, hade de gjort det.
 
 
Att förlåta människor är ett bra sätt för att gå vidare. Att förlåta dem för att de inte kunde göra annorlunda.
Förlåta för att de gjorde som de gjorde, när de inte kunde annat.
 
 
 
 

Ärlighet

 
Ärlighet varar längst!
 
Att inte vara ärlig, är det samma som att låtsas/önska att verkligheten är något annat än vad den verkligen är. De som ljuger, gör det i regel för att de tror att de kan vinna något på det. Men den enda de lurar är sig själva. Det enda som händer, är att de förklarar krig mot verkligheten och gör verkligheten till sin fiende. Ett krig mot verkligheten kan ingen vinna!
 
 
 
 

Att ljuga

Jag tror oftast människor om gott, lite naivt kanske, men jag har svårt att tro att någon vill föra mig bakom ljuset. När jag sen, långt om länge, inser att en person ljugit om väsentliga saker, blir jag besviken. Till sist kan jag inte tro på någonting som den personen säger överhuvudtaget. Det är mycket svårt att lita på en lögnare. Sanningen är det enda som håller i längden!
 
Appropå att ljuga, så hittade jag detta på www.wikipedia.org  

En lögn är en oriktig utsaga som uttalas såsom varande sann, med avsikt att få dem som tar del av utsagan att anta dess riktighet trots att den som uttalar den vet att den är osann. En lögnare är en person som tidigare ljugit eller tenderar att ljuga ofta, även när det inte är nödvändigt. Mytomani är en form av tvångsmässigt ljugande.

Andra former av bedrägeri, såsom förklädnader, förfalskningar och trolleri, betecknas strängt taget inte som lögner. Även sanna påståenden kan betecknas som lögner om de uttalas av en känd lögnare som är medveten om sitt rykte och att mottagaren kommer att utgå ifrån att han eller hon ljuger.


Besviken

 
Att bli besviken på någon är svårt att hantera, tycker jag.
 
Att ha blivit lurad av någon som man litade på...
 
 
 
 

Äran

 
Den stora äran är inte att lyckas, utan att resa sig, när man har fallit.
 
◊   ◊   ◊
 

RSS 2.0