Ta ingenting personligt

Ingenting andra människor gör beror på dig. Det beror på dem själva. Alla människor lever i sin egen dröm, i sitt eget sinne. De befinner sig i en helt annan värld än vi. När vi tar någonting personligt, tar vi för givet att de vet vad som finns i vär värld och vi försöker tvinga den på dem.

När du tar saker och ting personligt, känner du dig förorättad och reagerar med att försvara dina uppfattningar och skapar konflikter. Du gör någonting stort av en bagatell, eftersom du har ett behov av att ha rätt och visa att alla andra har fel. Du anstränger dig även att få rätt genom att pracka på dem dina egna åsikter. På samma sätt är allt du känner och gör bara projiceringar av din egen dröm, en återspegling av dina egna överenskommelser. Det du säger, det du gör och de åsikter du har, följer de överenskommelser du har ingått -  och dessa åsikter har inget med mig att göra.

När vi verkligen ser människor som de är utan att ta det personligt, kan vi aldrig bli sårade av något som de säger eller gör. Även om andra ljuger för dig, är det i sin ordning. De ljuger för att de är rädda. De är rädda för att du ska upptäcka att de inte är perfekta.

Allt eftersom du gör det till en vana att inte ta någonting personligt, kommer du inte att behöva förlita dig på vad andra gör eller säger. Du behöver bara lita på dig själv för att göra de ansvarsfulla valen. Du är aldrig ansvarig för andras handlingar, bara för dig själv. När du verkligen förstår detta och vägrar ta saker personligt, kan du knappast bli sårad av andras obetänksama yttranden eller handlingar.

                                 Källa: Fyra grundstenar till ett bättre liv av Don Miguel Ruiz


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0