Tomrum

Tomrum och erfarenhet

När du vill förverkliga dina drömmar ställs du ofrånkomligen inför din egen dualitet. Denna dualitet ökar med åren om du inte gör något åt det. Du har säkert förundrats över barns och ungdomars energi och kreativitet. De är mer hela och ofragmenterade till skillnad från en person som är äldre. Givetvis kan de erfarenheter vi äldre har vara mycket bra att ha och ibland kan de till och med vara skillnaden mellan liv och död. Dock - låt oss återgå till humlan. Humlan förstår inte att den enligt vetenskapen inte kan flyga. Om den kunde läsa och förstå som vi gör kanske den inte hade vågat skapa det tomrum och den frihet från koncept som krävs för att våga göra något ingen annan tror på. Hur hade det då gått med pollineringen av blommorna? Vad vill du ta till dig av dessa resonemang? Vad kan du applicera på ditt liv idag?

Tomrum i tiden

Det finns inget slut utan en början även om vi ofta agerar som om fallet inte var så. Vad innebär då detta? Jo, när du avslutar något så öppnas alltid ett utrymme för något annat att komma in. Oftast kan denna period upplevas som skrämmande eller deprimerande. Tomrummet omsluter dig och där finns ingenting. Detta kan upplevas som deprimerande och ensamt och samtidigt innehar tomrummet en oerhörd potential eftersom det bara är där som du i nuet kan förändra ditt liv. De flesta undviker detta tomrum och det finns oräkneliga sätt att fly ifrån tomrummet i vårt samhälle.

Då du öppnat upp detta tomrum och då du vågat befinna dig där ett slag kommer något annat att komma in i ditt liv. Vad som kommer beror på vilka affirmationer du bär på. Vilka drömmar har du? Vågar du tro på dem? Humlan förstår inte att den enligt vetenskapen inte kan flyga. Den bara helt fräckt flyger ändå . Vågar du vara fräck och vågar du bejaka dina impulser oavsett de "nejsägare" du tillåter i din närhet?

PC till MAC och tillbaka

Jag vågade exempelvis byta till Mac från PC förra året. Det kostade mig massor med tid, pengar och bryderi eftersom det inte passade min verksamhet att ha MAC. Jag borde ha hållit fast vid min PC och sparat tid och pengar. Jag köpte den snygga ytan och glömde bort att jag har dator för att arbeta och inte tvärtom. Fast det där är förfluten tid och inget att gräma sig över. Tydligen behövde jag den här lektionen av livet. Livet bjuder på lektioner hela tiden om vi bara lyssnar. Det kan vara bra att ta sig en ordentlig funderare och känna in ordentligt innan man tar större beslut. Samtidigt är det viktigt att tro på sina drömmar. Livet består av en helhet och det finns flera aspekter i allt.

Vad är meningen med ditt liv?

Jag tar frågan en extra gång. Sätt dig ner och meditera över denna fråga. Sitt i minst 5 minuter. När du är färdig kan du skriva ner dina egna svar till dig själv.

Frågan är alltså: Vad är meningen med mitt liv?


Gör det NU. När ska du annars göra det? Tror du allvarligt på att du kommer att göra det en annan dag? Brukar du ställa dig själv sådana frågor? Lever du din mening? Du kanske till och med lever din dröm? Hur är det med dig?

Om du vill skapa förändringar i år – våga ge utrymme och tid till tomrum och ett varande i nuet. Det är där potentialen finns. Precis samma sak gäller ju coaching. Det är i tystnaden mellan frågan och svaret som det viktiga sker och om du möter en erfaren coach med "rätt inställning" får du en "ren spegel" där du kan se dig själv klart. Om du dessutom är öppen själv skapas i mötet det tomrum som behövs för att du ska kunna skapa om ditt liv som du vill ha det. Ett tomrum där det som är ditt sanna jag kan få syre och näring för att växa sig starkt och tydligt.

Det är i tystnaden och i tomrummet
som förändringen sker. Livet kan inte
växa då allt är överfullt med skräp.
Lev helt enkelt enkelt.

/ Tommy P. A. Larsson

http://www.carpeleo.se/morrharet-nr57-gor_som_humlan_vaga_skapa_tomrum.php 


Kommentarer
Postat av: Erica

Kloka ord! /Erica

2011-03-23 @ 18:34:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0