Älska dig själv

Hur tror du att det känns att hela tiden bli kritiserad och trakasserad? Hur tror du att det känns att aldrig få höra något positivt? Tror du att det är lätt att skutta upp i glädje över att en ny dag börjat? Tror du att det är lätt att vara entusiastisk och givande mot andra när hon själv bara får sura miner, krav och negativitet.

Den jag talar om är naturligtvis dig. Du som läser detta just nu... Eller är det så att du ärligt och reservationslöst kan älska dig själv? Kan du säga att du är nöjd med din kropp, med hur du sköter dina relationer, ditt arbete och dig själv. I så fall är du en av dom få. Grattis i så fall och nu behöver du inte läsa mer ...

...för dig som är kvar ...

Idag ... Nu ... lyssnavad din känsla vill ... sitt ner på en stol och andas med djupa andetag, näsa in och mun ut ... vad vill den? Vilken känsla kommer upp? Vilka är dina behov? Vad längtar du i ditt hjärta efter? Vad kan du göra i din livssituation för att tillfredställa dina behov? Är det någon du vill träffa? Vill du simma, äta god mat, vila, röra på kroppen? Lyssna, lyssna och åter lyssna på din känsla. Är du arg? Skrik och slå på en kudde. Kärleksfull? Det finns ändlösa möjligheter att ge av din kärlek hela tiden. Börja med att ge dig själv och älska dig själv. Om du är ensam. Köp blommor till dig själv och laga din favoriträtt... och du... Använd fin porslinet som står och samlar damm i köksskåpet. För några månader sedan hörde jag talas om ett äldre par ifrån Dalarna som hade sparat det finaste köttet längst ner i frysen i väntan på fint besök (dom bodde mitt i skogen och fick sällan besök). När dom sedan avled av ålder hittade deras son detta kött som fortfarande låg kvar längst ner i frysen. Finns det områden i ditt liv där du agerar på detta sätt?

Tommy P.A.Larsson http://www.carpeleo.se/morrharet-nr05-mar04-aelska_dig_sjalv.php 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0