Chakrasystemet

Rotchakrat (benen): avspeglar hur vi fungerar i världen. Rötter, förankring och grundtrygghet. Om man har balans i rotchakrat känner man sig väl till pass i sin kropp. Man har lätt för praktiska ting och en god jordförbindelse. Om man har obalans i rotchakrat är man mycket uppmärksam på fysiska ting, man är fixerad på det materiella.
Röd är färgen på detta chakra.
Drömmar om grävning, jordskalv eller ändringar i jordelementet.

Harachakrat/navelchakrat
(underlivet): centrat för det spontana. Närhet, behov, njutning. Om man har balans i harachakrat gör man mycket av lust och med glädje. Om man styrs av plikt och andras förväntningar, undertrycker man harachakrat. En del kan inte känna av många av impulserna från harachakrat, ännu fler har inte tillit till de impulser de känner.
Orange är färgen på detta chakra.
Drömmar om vattendjur.

Solar plexus (magen): här utvecklas de emotionella energierna såsom aggressioner, irritation, avundsjuka, fascination, beundran, sympati, antipati, konflikter, gräl och krig. Kraft, gränssättning, vilja. Det är Egots centra. Har man balans i solar plexus, vet man vad man känner och kan uttrycka det och (inte mindre viktigt) man kan låta bli att uttrycka det.
Gul är färgen på detta chakra.
Drömmar om eld, såsom bränder och brännande energi. Kniv, dolk och yxa hör ockå hit.

Hjärtchakrat (bröstkorgen): centrat för de högre känslorna.  Medkänsla, försoning, frihet. Det är oegennyttig kärlek, det är att göra någonting för någon annan utan att få något tillbaka. Hit hör känslan för högtidlighet och känslan för enhet med naturen. Om man har balans här, har man en kärleksfull hållning till sig själv och andra. Man känner gemensamhet med andra, man känner sig inte isolerad och man känner ingen konkurrens. Man har kontakt med själen eller självet och därmed till den inre visdomen. Vid känslan av konkurrens kan hjärtchakrat vara stängt.
Grön är färgen på detta chakra.
Drömmar om luft och att flyga, övervinna tyngdkraften. Alla hornförsedda djur och fåglar hör hit.

Halschakrat (halsregionen): centrat för kommunikation. Uttryck, kreativitet, mod. Om man har balans i halschakrat, kan man bli förstådd och förstå andra. Man känner kreativitet och har aldrig tråkigt.
Blå är färgen på detta chakra.
Drömmar om musik, klang, inre stämma och andra ljud. Vita elefanter hör också hit.

Pannchakrat: det tredje ögat. Stillhet, intuition, självobservation. Det har att göra med vårt medvetande, intelligens och intuition. Om man ofta får intuitioner och inspirationer, är det ett uttryck för ett öppet pannchakra.
Blålila är färgen på detta chakra.
Drömmar är ovanligt härifrån.

Kronchakrat ( alldeles ovanför hjässan): centrat utanför ordens område. Överlämnande, tillit, förening. Här är redan allt perfekt, det har också att göra med kontakten med det gudomliga.
Rödlila är färgen på detta chakra.
Drömmar är ovanligt härifrån.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0